Meer informatie over de EPDM – dichtingen in onze kwaliteits drukspuiten?

Kwaliteits-tuingereedschap.nl heeft het voor u uitgezocht!

EPDM is de afkorting van "Ethyleen  Propyleen  Dieen  Monomeer" en slaat op een groep van synthetische rubbers of elastomeren, verkregen door de polymerisatie van etheen (=ethyleen), propeen (=propyleen) en een dieen,   

Na de polymerisatie verkrijgt men een thermoplastisch polymeer en blijft er één van de twee dubbele bindingen van de dieenmonomeer intact. Dat laat toe om het polymeer nadien te vulkaniseren, waarbij er zwavelbruggen tussen de polymeermoleculen gevormd worden. Gemengd met roet en andere vulstoffen verkrijgt men dan een rubber, dat een aantal aantrekkelijke eigenschappen vertoont, zoals:

  • een hoge elasticiteit (tot 400%), en dit over een groot temperatuur bereik van -35°C tot +120°C
  • een goede bestendigheid tegen vele basen, zuren (waaronder vetzuren) en zouten (echter niet tegen aardolieproducten) en tegen ozon en Uv-stralen
  • een lange levensduur van ten minste 50 jaar.

EPDM-rubber wordt sinds ca. 1963 gebruikt en vindt vele toepassingen o.a. in de bouw (dakafdichting), de automobielsector (afdichtingsringen, afdichtingsstrips aan ramen en deuren), riemen, transportbanden en slangen (bv. tuinslangen), elektrische isolatie, vijverfolie enzovoort.

Wat betekent de vermelding DIN-norm bij verschillende producten?

Kwaliteits-tuingereedschap.nl heeft het voor u uitgezocht!

DIN-norm  is een aanduiding die aangeeft dat het product voldoet aan een vastgestelde norm die gesteld is door het  ( Deutsches Institut für Normung)          . Diverse door ons gevoerde gereedschappen voldoen aan deze norm. Vooral in de industrie is het soms verplicht om met genormeerde producten te werken. 

Meer informatie over de Viton® – dichtingen in onze kwaliteits drukspuiten?

Kwaliteits-tuingereedschap.nl heeft het voor u uitgezocht!

Viton® is een merknaam van een halffabricaat, met de eigenschappen van rubber, wat gemaakt wordt door Dupont.

Het materiaal bezit een uitstekende bestendigheid tegen warme vloeistoffen en tegen vele chemicaliën. Door deze eigenschappen wordt het materiaal gebruikt voor vele toepassingen, waar kwaliteit borg moet staan voor een lange gebruiksduur. In vele merken drukspuiten verteren de afdichtrubbers door het gebruik van diverse chemische stoffen. Voornamelijk zuren die gebruikt worden tegen algen en groene aanslag, veroorzaken schade aan de dichtingen. Ook Biologische bestrijdingsmiddelen zijn vaak op zuren gebaseerd! Dus ook een mileuvriendelijk bestrijdingsmiddel kan schade aan normale dichtingen veroorzaken. Viton® dichtingen hebben veel minder last van deze stoffen. Hierdoor gaat uw drukspuit veel langer mee. Polet drukspuiten met Viton® dichtingen….eenvoudigweg kwaliteit!!