Watertechniek

LEES MEER OVER kwaliteits-tuingereedschap >>

watertechniek

VOOR DE HOBBYTUINIER

Speciaal voor de hobbytuinier hebben we 2 starters modellen  slangenhaspels in ons assortiment: een draagbare versie en een versie op wielen. Beide zijn vervaardigd uit stevig plastic. Alle nodige koppelstukken worden samen met 20 meter tuinslang bijgeleverd, zodat u meteen aan de sla(n)g kunt.

De veeleisende tuinier en de professional vragen een ijzersterke oplossing! Voor hen heeft Polet een uitgebreid assortiment metalen slangenwagens. Deze slangenwagens zijn gemaakt van 25 mm buisstaal en daarna gepoedercoat .Deze zijn voorzien van stevige kunstof wielen of luchtbandwielen. De capaciteit tuinslang die u op deze slangenhaspels kwijt kunt varieert van 60 tot 130 meter. Al onze slangenwagens zitten voor gemonteerd in de verpakking. Alleen de luchtbandwielen ( indien aanwezig) en het handvat om de trommel op te winden zijn niet voorgemonteerd . Deze zijn eenvoudig aan te brengen en te borgen. 

DE SLANGENWAGEN MET 4 WIELEN

Onze slangenwagen met 4 wielen is een onbetwist topproduct! Deze professionele slangenwagen heeft een slangentrommel die dwars geplaatst is op de wielen. Dit zorgt bij het op- en afrollen van de slang voor extra stabiliteit. De slangenwagen is uitgevoerd met een wielrem. Alle koppelingen en slangtule’s zijn uitgevoerd in messing. Messing koppelingen zijn zeer duurzaam en vele malen beter bestand tegen slijtage dan de meeste kunststoffen. De slangenwagen is door ons uitgebreid getest, ten opzichte van  andere merken slangenwagens is dit echt topkwaliteit voor een gunstige prijs! Door de solide constructie van 28 mm buisstaal is deze slangenwagen een absolute ’must have’ voor de intensieve gebruiker op kwekerijen, tuincentra en groenbedrijven. Al onze slangenwagens zitten voorgemonteerd in de verpakking  

KWALITEIT VOOR ELKE GEBRUIKER

Of uw tuin nu groot is of klein, of u slechts enkele plantjes ter versiering hebt of professioneel tuiniert: u hebt altijd water nodig. En dat is het snelst bereikbaar met de tuinslang. Ondanks de naam, bewijzen tuinslangen overigens ook hun nut in de groene kwekerij wereld en  in de bouw.

De tuinslangen van Polet zijn ingedeeld in 3 types volgens oplopende kwaliteit:

 

  • Standaard Aquality: basiskwaliteit: slangen leverbaar in diameter 1/2” (13 mm) en in 5/8” (15 mm)
  • Building Expert: slangen leverbaar in diameter 1/2” (13 mm), 5/8” (15 mm) en 3/4” (19 mm)
  • Pro Aquality: topkwaliteit: slangen leverbaar in diameter 1/2“ (13 mm), 5/8” (15 mm), 3/4” (19 mm) en 1“ (25 mm)

 

VEILIG EN DUURZAAM

De tuinslangen van Polet hebben tal van goede eigenschappen:

 

  • Bevatten geen giftige stoffen
  • Resistent tegen hoge druk
  • UV-resistent
  • Te gebruiken in alle weersomstandigheden
  • Extreem flexibel
  • Speciaal gemaakt om de kans op knikken te verkleinen

 

Uw tuinslang handig opbergen en verplaatsen? Bekijk onze slangenwagens.

 

Een standaard koppeling klik je op het kraanstuk, waarna je er je tuinslang op aansluit. Met een herstelkoppeling kun je 2 losse slangdelen met elkaar verbinden (permanent), met dubbele koppelingen verbind je twee slangen aan elkaar (tijdelijk), en met een driewegkoppeling kan je de aanvoerslang splitsen in twee afzonderlijke slangen. Al deze koppelingen vind je in verschillende materialen, maten en afwerkingen, met of zonder aqua-stop, al dan niet in een combinatie van kunststof, rubber en metaal of in messing. Aqua-stop betekend : dat je kunt ontkoppelen ondanks dat er druk op de slang blijft staan. Let in de winter wel op dat je de slangen met een aqua-stop leeg laat lopen om bevriezing te voorkomen. Al onze koppelingen zijn universeel uitwisselbaar met ALLE  andere gangbare systemen.

KRAANSTUKKEN

Wil je een koppeling op een kraan klikken, dan heb je een kraanstuk nodig, met 1, 3 of 4 uitgangen, naargelang de toepassing. Je hebt ze in verschillende materialen, maten en afwerkingen, met of zonder soft face afwerking, of in messing.

Je bloembakken besproeien, zaailingen water geven, je terras afspuiten... de toepassingen van een sproeipistool zijn vele .Laat in de herfst uit alle slangen en sproeiers het water weglopen en berg de slangen en toebehoren droog op. Dit voorkomt kapotvriezen!

De sproeipistolen die uitgevoerd zijn in messing zijn speciaal geschikt voor intensief gebruik in de tuin en voor de professional.

 

HOUD UW TUIN IN TOPCONDITIE

U wil een frisgroene gazon, een spectaculaire border of een gezonde en rijkdragende moestuin? Dan moet u die voorzien van voldoende water en voedingsstoffen. Dit kunt u met de hand doen met een sproeipistool of een sproeilans. Maar er zijn tal van oplossingen om het werk te vereenvoudigen.

Automatisch bewateren gaat het best met zwenksproeiers (voor rechthoekige gebieden) en ronddraaiende sproeiers (voor cirkelvormige gebieden). Ronddraaiende sproeiers of rotatiesproeiers zijn altijd voorzien van een metalen voetstuk of een metalen pin om in de grond te steken. Zo blijven ze netjes op hun plek staan. De sproeiers zijn gemaakt van prima materialen (hoogwaardig plastic en/of metaal) en hebben altijd een regelbare straal. Met name de  sectorsproeiers zijn onmisbaar op grote kavels die van water voorzien moeten worden. Sectorsproeiers kunnen in lijn gekoppeld worden, maar let op ! de gangbare waterdruk in een reguliere waterleiding is te laag om meer dan twee sectorsproeiers te voeden. Bij gebruik van een tuinberegeningspomp is het wel mogelijk om meerdere sectorsproeiers in lijn te plaatsen.

kwaliteits-tuingereedschap.nl is officieel verdeler voor polet.

De gieters van gegalvaniseerd (verzinkt) ijzer zijn van uitzonderlijke kwaliteit dankzij de plaat van 0,7 mm dik staal waaruit ze gemaakt zijn. Onze gieters zijn warm verzinkt, en dat betekend dat ze van een hoogwaardige en zeer duurzame zinklaag zijn voorzien. De (goedkope) en tegenwoordig alom aangeboden zinkproducten worden koud verzinkt, en dat zorgt voor een veel kortere levensduur. Warm verzinken kost meer energie en materiaal, vandaar dat onze gieters zich in het hogere segment bevinden. Toch is het uw investering meer dan de moeite waard, een kwaliteits product hebt u voor het leven. 

Uw planten gezond en sterk houden, daarvoor is water en goede grond niet genoeg. Af en toe zult u moeten aanvullen met meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen. Gewasbeschermingsmiddelen kunt u verspuiten  met een druksproeier. Draag altijd handschoenen en vul als eerste uw spuit met een bodem water, lees daarna de verpakking van het spuitmiddel, doseer het middel in de druksproeier en vul aan met water. Draai de bovenkap op de tank en breng de spuit op druk. Maak niet meer middel aan als nodig, en verspuit al de vloeistof. Spoel de drukspuit grondig om. Gebruik nooit dezelfde spuit voor zowel onkruidbestrijding als ongediertebestrijding!!!! Koop dan twee drukspuiten en vermeld op de spuit wat er in zit!! Zo voorkomt u dat het middel erger is dan de kwaal!!!!!    De druksproeiers van Polet zijn gemaakt uit stevig plastic en beschikbaar in verschillende maten. De kleine druksproeiers (1,25 l of 2 l) zijn ideaal voor kleinere klusjes, zowel binnen als buiten. Denk bijvoorbeeld aan het bespuiten van bloemen en planten. Daarnaast bieden we ook een groter model aan (5 l), bijvoorbeeld om een haag te behandelen met insecticiden. Onze grootste druksproeier is een model om op de rug te dragen. Deze rugsproeier heeft een inhoud van 12 l en wordt ingezet om grote oppervlaktes te behandelen.